Grahamsrutor

Ok, här kommer receptet:

Grahamsrutor

50g jäst

5dl ljummet vatten, 37grader

25g rumsvarmt smör

1½tsk salt

2 msk honung eller sirap

250g Kesella mager

3 dl grahamsmjöl

11-12 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke o häll över vattnet, rör tills jästen löser sig.
 Tillsätt smör, salt, honung, Kesella och de mesta av mjölet. Arbeta degen
 tills den känns smidig. Jäs under duk i 30-45 min. Sätt ugnen på 225grader.

Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över grahamsmjöl
 och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor.
Låt degen jäsa ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
Ta ut brödet och lägg det på ett galler. Låt brödet kallna under duk.

Är jätte enkelt att baka, och går snabbt...
plus att det är SKIT GOTT!!! =)


Kommentarer
Postat av: malin

tack det har jag väntat på=) Hur går det med bebisen, förstår att du är frustrerad nu!

2008-10-30 @ 16:55:03
URL: http://svmalin.blogg.se/
Postat av: Vicke

Hälsan är inte på topp. Så jag tittar bara in för att önska dig en trevlig helg.

2008-10-31 @ 09:06:03
URL: http://www.vicke.be
Postat av: Mathilda

Oj, låter riktigt smarrigt =) Jag älskar att baka! Haha..

2008-11-02 @ 19:50:17
URL: http://mathildavestin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0