Grahamsrutor
Grahamsrutor
50g jäst
5dl ljummet vatten, 37grader
25g rumsvarmt smör
1½tsk salt
2 msk honung eller sirap
250g Kesella mager
3 dl grahamsmjöl
11-12 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke o häll över vattnet, rör tills jästen löser sig.
Tillsätt smör, salt, honung, Kesella och de mesta av mjölet. Arbeta degen
tills den känns smidig. Jäs under duk i 30-45 min. Sätt ugnen på 225grader.
Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över grahamsmjöl
och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor.
Låt degen jäsa ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
Ta ut brödet och lägg det på ett galler. Låt brödet kallna under duk.
Är jätte enkelt att baka, och går snabbt...
plus att det är SKIT GOTT!!! =)
tack det har jag väntat på=) Hur går det med bebisen, förstår att du är frustrerad nu!
Hälsan är inte på topp. Så jag tittar bara in för att önska dig en trevlig helg.
Oj, låter riktigt smarrigt =) Jag älskar att baka! Haha..